Головна » 2015 » Май » 26 » УЧНІВСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ
УЧНІВСЬКА КОНФЕРЕНЦІЯ

13 травня 2015 року завідувач відділенням богослов'я та церковсної історії митрофорний протоієрей отець Олександр прийняв участь у роботі Учнівської конференції з нагоди 1000-ліття з дня смерті Володимира Великого. Захід було проведено серед учнів 9-х, 10-х та 11-х класів Зміївського ліцею №1 ім. З.К.Слюсаренка. Організатор проведення конференції - Тетяна Леонідівна Клименко.

На початку свого виступу отець Олександр: сказав «Це був цивілізаційний вибір Русі, обрання князем Володимира. Він був відповідальний за свій народ, як за власних дітей. Всі народи шанували його в ті часи».

Учні ліцею розповіли біографію Володимира Великого. Темами доповідей були можливі дати народження Володимира, його батьки, його нещадна боротьба за владу, через яку довелося вбити брата. Не оминув інтерес учнів і тему реформації язичницької віри.

На завершення отець Олександр сказав, що життя ділиться на до і після заснування християнства на Русі. Володимир Великий зрозумів свої помилки і зміг вибрати правильний шлях для своєї держави. Адже від голови держави залежить весь народ.


Новину додано: 2015-05-26, 20:38 | Переглядів: 1263